Suvon Sieiddeduoddara Sávri ”Helga”

helga2

Helga on aina iloinen, rohkea, toimintakykyinen ja sosiaalinen koira. Helga tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien sekä lasten kanssa.

Helga kotiutui minulle marraskuussa 2014 Norjan Karasjoelta ja Helgan molemmat vanhemmat ovat työkäytössä olevia porokoiria. Helgan kanssa treenaan PK-hakua sekä paimennusta sekä lampailla että poroilla.

Helga on jo parin kuukauden ikäisenä osoittanut olevansa erinomainen pieni paimenkoira. Helga seisoo tukevasti omilla tassuillaan tilanteessa kuin tilanteessa eikä hätkähdä pienistä. Helga suoritti poropaimennustaipumustestin hyväksytysti Pellossa 27.2.2017.

Valitettavasti Helgalla on spondyloosi. Tulos on epävirallinen sillä asiaa tarkemmin ajattelematta kävimme röntgen kuvissa juuri karvan alle 2-vuotiaana eikä Kennelliitto lausu virallista tulosta alle 2-vuotiaana kuvatun koiran spondyloosista. Kuvat on kuitenkin katsonut kolme eläinlääkäriä ja kaikki ovat sitä mieltä, että kyseessä on aivan selkeä spondyloosi. Helga oireilee selkäänsä ikävän paljon jo. Helgaa ei tulla käyttämään jalostukseen.


i. Lapplunas Buerie Biddu (työkäytössä)
e. Cigga (rotuunotettu, työkäytössä)
s. 17.9.2014
om. Marjo Berg & Riikka Tuomisto (kennel NouHope’s)

Terveys

Prcd-PRA: B kantaja
Pompen: A terve

Silmät: Terveet

Lonkat: C/B

Polvet: 0/0

Kyynärät 0/0

Selkä: VA0, LTV0, spondyloosi (epävirallinen)