HeW-17 PMV-17 Siltasaaren Piiska “Piiska”

 

Suuripieni koira, norsu posliinikaupassa. Koira joka rakastaa ihmisiä, mutta ei ymmärrä olevansa iso koira.

Piiska on rohkea, toimelias ja itsevarma nuori jämtlanninpystykorvanarttu. Piiska on ensimmäinen oma hirvikoirani ja kovasti jo odotellaan syksyä, jotta pääsemme metsään katsomaan, mihin kaikkeen tämä pikkulikka vielä yltää. Piiskan kanssa on treenattu verijälkeä sekä tottelevaisuutta ja Piiska pystyy pitämään irti ja se tulee viheltämällä luo.

Piiskan ensimmäinen syksy on alkanut hirvien kanssa hyvin. Hirvityöskentelyitä alkaa olla jo parikymmentä. Piiska on tarkka jäljittämään ja on koko ajan saanut lisää itsevarmuutta ja alkaa viihtymään hakulenkeillä pitkään itsekseen.

Piiska on käynyt konekarhulla 5 kuukauden sekä 7 kuukauden ikäisenä ja molemmilla kerroilla osoittanut toimintakykynsä. Emäntä olisi tuossa alla olevalla videolla päätynyt karhun kitaan, kun koira mietti, mitenkä tämä pulma nyt oikein ratkaistaan. Mutta kun hoksasi alkaa haukkumaan niin sitten olikin todella reipasta menoa ottaen huomioon, että koira kuitenkin on vasta alle puolivuotias. 7 kk;n ikäisenä Piiska osallistui Konekarhukunkun osakilpailuun ja sijoittui 6. sijalle yli 30 koiran joukosta.

Video Piiskasta ensimmäistä kertaa konekarhulla 5 kuukauden ikäisenä

 


i. Norrtrolls Don Juan
e. Tuike Salon Tara
s. 18.10.2014
om. Marjo Berg & Juha Lohela

Näyttelyt

Piiska on menestynyt näyttelyissä aivan yli odotusten. Lapualla 23.4.2016 Piiska oli RYP4 ja erikoisnäyttelyssä Huittisten Pystykorvapäivillä 18.2.2017 Piiska oli BIS1!! Tuossa näyttelyssä Piiska sai Pekka Teiniltä aivan huikean arvostelun:

“Rotutyyppi erinomainen, mittasuhteiltaan oikea virheettömästi rakentunut ja hyvin kulmautunut narttu, hyvä eturinta, pitkä rintakehä, huippuhieno takaosa, oikea-asentoinen häntä, laadukas karvapeite tänään, virheettömät liikkeet”

Kuvia

Piiska