Esittely

Marjo Berg

Olen 31-vuotias rovaniemeläinen nainen, jonka koiraharrastus vei mukanaan vuonna 1998, kun mummoni vaihtoi rotua saksanpaimenkoirasta lapinporokoiraan. Kia kotiutui tuolloin mummolleni Norjasta. Kian kanssa pääsin mukaan harrastelemaan tokoa, pk:ta ja näyttelyitä.

Ensimmäinen oma koirani Pilvipolun Leammi-Ullu kotiutui minulle pari vuotta myöhemmin. Sittemmin omistuksessani on ollut muutamia porokoiria ja tällä hetkellä laumaan kuuluvat lapinporokoirat Helga, Sokka ja Liisu. Lisäksi laumassani on minun ja isäni jämtlanninpystykorva Piiska.

Yksikään koira ei ole minulla seurakoirana vaan jokaisella laumani koiralla on oma käyttötarkoituksensa. Harrastan koirieni kanssa monipuolisesti tokoa, pk:ta, paimennusta, näyttelyitä sekä suuntaan jo katseeni syksyyn ja hirvenmetsästykseen.

Olen pätevöitynyt kehätoimitsijaksi, HIRV-kokeiden koetoimitsijaksi sekä HIRV & KARH kokeiden palkintotuomariksi. Lisäksi olen toiminut Lappalaiskoirat ry;n puheenjohtajana vuosina 2015-2017, lehden päätoimittajana muutamissa yksittäisissä lehdissä, vastannut yhdistyksen vuosikirjaprojektista muutamia vuosia ja vuonna 2020 minulle on myönnetty Kennelliiton ansiomerkki.

Tarkoitukseni on kasvattaa hyvin pienimuotoisesti ja tarpeeseen. Toivon, että kasvattini pääsisivät harrastaviin koteihin.

 

joshi-poroilla