Aurora-pentue s. 4.12.2016

Suvin ja Joshin pennut syntyivät sunnuntaina 4.12.2016. Synnytys meni hyvin ja Suvi hoiti pentujaan erinomaisesti. Kaikki pennut ovat mustia merkein.

Yhdistelmä

Yhdistelmä KoiraNetissä

FIN MVA Araidan Taivas Rajana “Joshi”

silmät terveet
polvet 0/0
lonkat A/B (ind. 107)
kyynärät 0/0
Prcd-PRA A Terve
Pompen N/N Terve

Suuri moottorinen ja sosiaalinen uros, jonka kanssa on käyty paimentamassa myös poroja sekä lampaita.

Lumiturpa Suovilla “Suvi”

silmät terveet
polvet 0/0
lonkat B/B (ind. 93)
kyynärät 0/0
prcd-PRA A terve
pompen N/N terve
2 x sert, 3 x varasert

Suvi on miellyttävä, mutkaton ja energinen narttu, joka on helposti motivoitavissa; rakastaa kantaa leluja ja keppejä ja leikkiä fyysisiä leikkejä. Suvi ei ole aiemmin asunut lapsiperheessä, mutta meille tulossa ei ollut mitään ongelmaa ja ensimmäisestä päivästä lähtien Suvi oli kuin olisi aina lapsiperheessä ollutkin.

Pennut

n. Lapponian Sky Aurora Amelie

“Sokka”

Lahti epävirallinen pentunäyttely 14.5.2017, tuomarina Katja Korhonen 1, KP, ROP-PENTU, RYP2

“5 kk, erinomainen tyyppi ja mittasuhteet, hyvä pää ja ilme, hieman kookkaat korvat, kaunis kaula ja ylälinja, erinomainen eturinta ja runko, tasapainoisesti kulmautuneet raajat, sopiva raajaluusto, erinomaiset käpälät, erinomainen karvapeite ja häntä, aavistuksen ahtaat takaliikkeet, pentumainen etuliikunta, erinomainen askelpituus sivusta, miellyttävä luonne”

Sokka on käynyt tänä kesänä kuudessa pentunäyttelyssä tuloksin 4xROP-pentu, 1x VSP-pentu, 1x 2, KP. Sokan kanssa treenataan mejää. Sokka on käynyt kokeilemassa paimentamista lampailla.

Sokka oli pentunäyttelytuloksillaan Lappalaiskoirat ry:n vuoden pentu (kaikki kolme rotua lpk, slk ja rlk) neljännellä sijalla. Sokalla on jo jokusia sertejä ja Mänttä-Vilppulan kaikkien rotujen näyttelyssä kesäkuussa 2018 Sokka oli RYP4. Sokka oli myös Ruotsin lappalaiskoiraerkkarissa syksyllä 2018 PN1, SERT, ROP ja BIS3, tuomarina oli Esa Ruotsalainen. Sokka sai myös toisen Ruotsin sertin kansallisesta näyttelystä ollen VSP, tuomarina oli Saija Juutilainen.

Terveys

Silmät terveet
Polvet 0/0
prcd-PRA terve vanhempien perusteella
Pompen terve vanhempien perusteella


n. PMJV-17 RTK1 RTK2 RTK3 Lapponian Sky Aurora Ariadna

“Risu”

Lahti epävirallinen pentunäyttely 14.5.2017, tuomarina Katja Korhonen. 2, KP

“5 kk, erinomainen tyyppi ja mittasuhteet, hyvä pää ja ilme, hieman kookkaat korvat, erinomainen kaula ja ylälinja, hyvä eturinta ja rungon täyteläisyys, tasapainoiset kulmaukset, kokonaisuuteen sopiva raajaluusto, hyvä turkinlaatu ja häntä, aavistus ahtautta takana, yhdensuuntainen etuliike, erinomainen askelpituus sivusta ja miellyttävä luonne”

Risu pyörähti kehässä myös Lahden heinäkuisessa pentunäyttelyssä ollen VSP-pentu. Risun kanssa treenataan rally-tokoa ja Risulla onkin jo kaksi koulutustunnusta. Risu on myös käynyt kokeilemassa paimentamista lampailla.

Lokakuussa 2018 Risu osallistui haltijansa kanssa Liedon rally-tokon superviikonlopun triplakisoihin voittajaluokassa ja teki ihan huikeat tulokset. Näissä starteissa Risun tulokset olivat ensimmäiseltä radalta 98 p, toiselta radalta 94 p ja kolmannelta radalta vielä reippaasti 76 p joten Risu suoritti siis voittajaluokan tulokset PÄIVÄSSÄ saaden ansaitusti koulutustunnuksen RKT3.

Terveys

Silmät terveet
Polvet 0/0
prcd-PRA terve vanhempien perusteella
Pompen terve vanhempien perusteella


n. Lapponian Sky Aurora Amanda

“Musti”

Musti muutti Ruotsin Jokkmokkiin ja Mustista on tarkoitus tulla työkoira.


u. Lapponian Sky Aurora Aapeli

“Kaamos”

Lahti epävirallinen pentunäyttely 14.5.2017, tuomarina Katja Korhonen, 1, KP, VSP-pentu

“5 kk, erinomaiset mittasuhteet, vankka kokonaisuus, hyvä sukupuolileima, vankka pää, hyvä ilme, hyvät korvat, hyvä ylälinja, tasapainoisesti kulmautuneet vahvaluustoiset raajat, hyvät käpälät, erinomainen turkinlaatu ja käpälät, liikkuu pentumaisesti hyvällä askelpituudella, miellyttävä luonne”

Kaamos vaihtoi kotia syyskuun alkupuolella ja opettelee nyt työkoiraksi Kittilässä.


u. Lapponian Sky Aurora Aleksis

“Retu”

Retu elää kotikoirana Keminmaassa. Retu on kastroitu.


u. Lapponian Sky Aurora Antero

 “Doffa”

Doffa elää kotikoirana Kauhajoella. Doffan korvat eivät ole nousseet täysin pystyyn.


u. Lapponian Sky Aurora Armas

Kuva Assi Otamo

“Päre”

Lahti epävirallinen pentunäyttely 14.5.2017, tuomarina Katja Korhonen, 2, KP

“5 kk, tasapainoisesti kehittynyt, oikeat mittasuhteet, hyvä pää missä oikea ilme, vasen korva ei vielä täysin pystyssä, erinomainen kaula ja ylälinja, hyvä eturinta ja rintakehä, kokonaisuuteen sopiva luusto, kulmautunut voimakkaammin takaa, erinomainen karvanlaatu ja häntä, liikkuu erinomaisella askelpituudella ja tasapainoisesti, miellyttävä luonne”

Päre on pyörähtänyt kehässä myös Lahden heinäkuisessa pentunäyttelyssä sekä Kihniön pentunäyttelyssä. Lahdessa Päre oli ROP-pentu sekä RYP1 ja Kihniössä ROP-pentu sekä BIS2-kotimainen rotu. Päre käy myös säännöllisesti paimentamassa lampaita.

Päreellä on jo useampi serti junioriluokasta. Kuopion jalostuspäivillä tammikuussa 2018 Päre oli PU3 ja sai sertin. Päre osallistui myös Ruotsin lappalaiskoiraerkkariin saaden sertin ja ollen VSP. Samalla reissulla Päre osallistui kansalliseen näyttelyyn saaden toisen Ruotsin sertin ja ollen ROP.


u. PAIM-T PMJV-17 Lapponian Sky Aurora Aukusti

“Osku”

Lahti epävirallinen pentunäyttely 14.5.2017, tuomarina Katja Korhonen, 3

“5 kk hyvät mittasuhteet omaava, aavistuksen ilmavan kuvan antava urospentu, jolla hyvät pään linjat, miellyttävä ilme, hyvät korvat, keskipitkä kaula, ylälinja ok, hyvä eturinta ja rintakehä, tasapainoisesti kulmautuneet raajat, riittävä raajaluusto, hyvät käpälät, hyvä karvanlaatu ja häntä, liikkuu vielä pentumaisesti, miellyttävä käytös”

Osku on pyörähtänyt kehässä myös Lahden heinäkuisessa pentunäyttelyssä sekä Joensuun KV-näyttelyssä. Lahdessa Osku oli 2, KP ja Joensuussa ROP-pentu. Syyskuun toisena päivänä Osku suoritti paimennustaipumuskokeen lampailla hyväksytysti. Osku harjoittelee työntekoa lehmätilalla.

Kuopion jalostuspäivillä 2018 Osku sai vara-sertin. Sertejä on jo jokusia ja ensimmäinen cacib on myöskin jo saatu. Osku kävi myös Piteåssa Ruotsin lappalaiskoiraerkkarissa ollen PU2 ja saaden varasertin.

Terveys

Silmät terveet (20.1.2018)
Polvet 0/0 (20.1.2018)
Sydän ei sivuääniä (20.1.2018)
prcd-PRA terve vanhempien perusteella
Pompen terve vanhempien perusteella


Kuvia