Pentusuunnitelmat

Osta puhdas lappalainen

Lappalaiskoirat ry on aloittanut “Osta puhdas lappalainen”-kampanjan. Tiesithän, että Lapponian Sky kennelin pennut ovat puhtaita lappalaisia. Ne tunnistusmerkitään, rekisteröidään, madotetaan ja tarkastetaan eläinlääkärin toimesta ennen luovutusta. Eläinlääkärin todistuksen saat kirjallisena rekisteröintipaperin kera pentusi mukaan. Lisäksi saat pennullesi mukaan starttipaketin sekä elinikäisen kasvattajan tuen. Olen sekä Suomen Kennelliiton, että rotujärjestö Lappalaiskoirat ry:n jäsen, suorittanut kasvattajan peruskurssin ja allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

Lapinporokoiran pentuja 

Vuonna 2020 olemme aikeissa astuttaa FI MVA, PMJV-17, RTK4, TKI1 Risun (Lapponian Sky Aurora Ariadna) FI JVA & SE JVA Brunolla (Minngehke Aevhkie). Yhdistelmällä on Lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnan hyväksyntä. Juoksua odotellaan elo-syyskuun vaihteelle joten pennut syntyisivät tällöin marraskuussa ja olisivat luovutusikäisiä vuodenvaihteen tienoilla.

Yhdistelmä KoiraNetissä

Päädyin tähän nuorempaan urokseen luustokuvaustulosten perusteella. Risun puolelta sukua luusto ei ole priimaa, Bruno itse on A lonkkainen ja terveselkäinen ja sillä on useita kuvattuja pentuesisaruksia Suomessa ja Ruotsissa ja nämä ovat kaikki A-lonkkaisia. Selkää ei Ruotsissa ole tapana kuvata, mutta Suomessa asuvalla veljellä on myös terve selkä. Nämä pennut myydään harrastavaan, aktiiviseen kotiin.

Risu voitti Lappalaiskoirat ry:n Vuoden Rally-tokokoira 2019 kilpailun ja Bruno voitti Lappalaiskoirat ry:n Vuoden Mejä-koira 2019 kilpailun.

 

Onnekas Insomnia Yheksäntoista eli Muska luustokuvataan syksyllä 2020. Toiveissa on pentuja Muskalle alkuvuoteen 2021. Urosvalinta varmistuu luustokuvauksen jälkeen.

 

Lapponian Sky Borealis Bikkuliisu eli Liisu käy vielä silmä- ja polvitarkastuksessa. Toiveissa on pentuja Liisulle syksylle 2021. Urosvaihtoehtoja pohditaan.