Pentusuunnitelmat

Osta puhdas lappalainen

Lappalaiskoirat ry on aloittanut “Osta puhdas lappalainen”-kampanjan. Tiesithän, että Lapponian Sky kennelin pennut ovat puhtaita lappalaisia. Ne tunnistusmerkitään, rekisteröidään, madotetaan ja tarkastetaan eläinlääkärin toimesta ennen luovutusta. Eläinlääkärin todistuksen saat kirjallisena rekisteröintipaperin kera pentusi mukaan. Lisäksi saat pennullesi mukaan starttipaketin sekä elinikäisen kasvattajan tuen. Olen sekä Suomen Kennelliiton, että rotujärjestö Lappalaiskoirat ry:n jäsen, suorittanut kasvattajan peruskurssin ja allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

Lapinporokoiran pentuja 

*Päivitetty 2.1.2021*

Tammikuussa odotellaan juoksua alkavaksi Vetylle (Mintline’s Otter Summit). Vety on terveystarkastettu tuloksin terveet silmät, 0/0 polvet, B/B lonkat. Vety on tarkoitus astuttaa Aslanilla (Cranefield’s Ghostmoon Aslan) joka on isänä myös Borealis-pentueessamme. Aslan on periyttänyt pentuihin topakkaa luonnetta, hieman ulkomuotoaan eikä koirien elämänlaatuun vaikuttavia terveysongelmiakaan ole tässä vaiheessa vielä tullut ilmi.

Aslan, kuva Tuija Mustonen

Vety, kuva Tuija Mustonen

Risun (Lapponian Sky Aurora Ariadna) astutusta yritetään uudelleen seuraavaan juoksuun. Juoksua odotellaan alkavaksi maalis-huhtikuussa.

Lapponian Sky Borealis Bikkuliisu eli Liisu käy vielä silmä- ja polvitarkastuksessa. Toiveissa on pentuja Liisulle syksylle 2021. Urosvaihtoehtoja pohditaan.