Pentusuunnitelmat

Osta puhdas lappalainen

Lappalaiskoirat ry on aloittanut “Osta puhdas lappalainen”-kampanjan. Tiesithän, että Lapponian Sky kennelin pennut ovat puhtaita lappalaisia. Ne tunnistusmerkitään, rekisteröidään, madotetaan ja tarkastetaan eläinlääkärin toimesta ennen luovutusta. Eläinlääkärin todistuksen saat kirjallisena rekisteröintipaperin kera pentusi mukaan. Lisäksi saat pennullesi mukaan starttipaketin sekä elinikäisen kasvattajan tuen. Olen sekä Suomen Kennelliiton, että rotujärjestö Lappalaiskoirat ry:n jäsen, suorittanut kasvattajan peruskurssin ja allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

Lapinporokoiran pentuja 

Vuonna 2020 olemme aikeissa astuttaa FI MVA, PMJV-17, RTK4, TKI1 Risun (Lapponian Sky Aurora Ariadna). Isäksi on valikoitunut Pohjanpaimen Doppio “Hatka” joka on terveystutkittu A/A lonkat, 0/0 kyynärät, terveet silmät (08/20), terveet polvet, selkä LTV0, SP0. Hatka on prcd-PRA kantaja joten pennut voivat olla joko terveitä tai kantajia, mutta eivät tule sairastumaan tämän tyypin PRAhan. Risun astutusta yritettiin syyskuun alussa, molemmilla intoa oli, mutta nalkkiin asti eivät jääneet. Jännityksellä odottelemme siis ultraa lokakuun puolivälin tienoilla.

 

Onnekas Insomnia Yheksäntoista eli Muska luustokuvataan syksyllä 2020. Toiveissa on pentuja Muskalle alkuvuoteen 2021. Urosvalinta varmistuu luustokuvauksen jälkeen.

 

Lapponian Sky Borealis Bikkuliisu eli Liisu käy vielä silmä- ja polvitarkastuksessa. Toiveissa on pentuja Liisulle syksylle 2021. Urosvaihtoehtoja pohditaan.